Maak kennis met jeugdgolf

Jeugd golf is een fantastische sport die jonge spelers de kans biedt om te genieten van de buitenlucht, hun vaardigheden te ontwikkelen en plezier te beleven met vrienden. Het is een sport die zowel uitdagend als lonend is en waardevolle lessen leert die verder gaan dan het golfterrein.

Een van de grootste voordelen van jeugd golf is dat het een sport is voor alle niveaus. Of je nu een beginner bent die net begint te leren hoe je een club vasthoudt of een ervaren speler die zijn of haar techniek wil verfijnen, golf biedt voor ieder wat wils. Het spel kan worden aangepast aan de vaardigheden van elke speler, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan leeftijden en niveaus.

Jeugd golf brengt jongeren ook in contact met de natuur. Terwijl ze over de groene fairways lopen en door de prachtige landschappen van de golfbaan wandelen, leren ze de waarde van het buiten zijn en het respecteren van de natuur. Het is een welkome ontsnapping aan de digitale wereld van smartphones en computers, waardoor ze een gezonde balans vinden tussen schermtijd en lichaamsbeweging in de frisse lucht.

De sport van golf leert jongeren ook belangrijke levenslessen, zoals doorzettingsvermogen, geduld en zelfdiscipline. Golf is niet altijd gemakkelijk en vereist veel oefening om de techniek onder de knie te krijgen. Maar als ze blijven proberen, merken ze dat ze beter worden en dat hun inspanningen worden beloond. Deze waardevolle eigenschappen zijn niet alleen nuttig op de golfbaan, maar ook in het dagelijks leven.

Daarnaast bevordert jeugd golf sociale interactie en vriendschap. Het is een sport die kan worden gespeeld met familie, vrienden of zelfs nieuwe kennissen die je op de golfbaan ontmoet. Golf stimuleert teamwork en fair play, en het creëert een positieve omgeving waarin jongeren elkaar kunnen aanmoedigen en steunen.

De uitdagingen en de vreugde van het slaan van een perfecte bal, het verbeteren van je score en het behalen van persoonlijke doelen maken jeugd golf opwindend en lonend. Bovendien zijn er talloze golfcompetities en toernooien waar jonge spelers aan kunnen deelnemen, wat de sport nog opwindender maakt.

Al met al is jeugd golf een geweldige activiteit die jongeren in staat stelt hun passie voor de sport te ontdekken en te cultiveren. Het is een plezierige manier om te leren, te groeien en onvergetelijke herinneringen te creëren. Dus, pak een golfclub, nodig je vrienden uit en geniet samen van de opwindende wereld van jeugd golf!

Wat je leert in jeugdgolf:
 1. Basistechnieken: Je leert de basisprincipes van golf, zoals hoe je een club vasthoudt, je houding, grip, backswing en follow-through. Het begrijpen van deze technieken helpt je de bal nauwkeurig en met meer controle te slaan.
 2. Golfregels en etiquette: Golf heeft een reeks regels en een gedragscode die je moet volgen tijdens het spelen. Dit omvat het begrijpen van strafslagen, dropzones en hoe je jezelf correct gedraagt op de golfbaan om andere spelers niet te storen.
 3. Concentratie en geduld: Golf is een mentaal uitdagende sport die veel concentratie en geduld vereist. Je leert om je te focussen op je slag en strategie, en om rustig te blijven, zelfs als dingen niet gaan zoals gepland.
 4. Strategisch denken: Golf is meer dan alleen hard slaan; het vereist strategisch denken. Je leert hoe je de baan kunt analyseren, obstakels kunt ontwijken en de beste aanpak kunt kiezen om een hole te spelen.
 5. Fysieke vaardigheden: Golfen helpt je fysieke vaardigheden te ontwikkelen, zoals balans, coördinatie, kracht en flexibiliteit. Regelmatige beoefening kan je helpen je algehele gezondheid en fitheid te verbeteren.
 6. Concurrentie en teamwork: Als je deelneemt aan jeugdgolftoernooien, leer je omgaan met competitieve situaties en ontwikkel je een gevoel van sportiviteit. Golf kan zowel een individuele als een teamsport zijn, afhankelijk van het type wedstrijd.
 7. Respect en zelfbeheersing: Golf is een sport waar respect voor anderen en zelfbeheersing essentieel zijn. Je leert omgaan met winst en verlies op een positieve manier en leert de waarde van fair play en sportiviteit.

Jeugdgolf biedt een geweldige kans om een levenslange sport te leren, die niet alleen fysieke vaardigheden ontwikkelt, maar ook waardevolle levenslessen leert, zoals doorzettingsvermogen, discipline en respect. Het is een sociale sport die je de mogelijkheid geeft om nieuwe vrienden te maken en samen plezier te hebben op de golfbaan.

Starten met jeugdgolf

Alle kinderen mogen voordat ze beginnen 2x gratis meedoen met de jeugdlessen. Wij bieden dit aan voor alle kinderen om te ontdekken of ze het leuk vinden om te golfen.

Wat heb ik nodig?

   • Makkelijk zittende kleding.
   • Alle golfmaterialen worden tijdens de jeugdlessen aangeboden door de golfclub

Hoe krijg ik mijn handicap?

   • Je handicap (wat vroeger GVB heette) kan je halen in twee simpele stappen.
   • STAP 1: Is het behalen van de baanpermissie. Deze krijg je van de golfprofessional wanneer je naar zijn mening goed genoeg bent voor de baan. Bij het behalen van baanpermissie zou je al de baan in mogen, zolang je met iemand anders loopt die ook een handicap heeft.
   • STAP 2: Om je handicap uiteindelijk te behalen moet je met iemand anders een scorekaart spelen. Wanneer je dan met handicap 54, 18 punten haalt over 9 holes of 36 punten over 18 holes verkrijg je je handicap. Hoe je punten gaat verkrijgen ga je allemaal leren van de Golfprofessional. (Tijdens het nieuwe programma zijn we ook van plan met de “baanpermissie jeugd” vaak 9 holes te lopen zodat ze sneller hun handicap kunnen verkrijgen.
 
Jeugdprogramma
 • De jeugdcommissie heeft een mooi programma per doelgroep. Zo hebben de starters een ander programma dan de gevorderde golfers. Wij zetten de programma’s zo in elkaar dat kinderen gemakkelijk kunnen doorstromen naar stapjes hoger. Hierdoor zit je zoveel mogelijk in groepen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en het zelfde niveau.
Jeugdcommisie

Wat kun je verwachten van de jeugdcommissie?

 • … dat ze je helpen dat je veel plezier beleeft in golfen.
 • … dat je veel gaat leren. Op zowel regels, mooie ballen slaan als het maken van goede scores.
 • … dat zij genoeg activiteiten, wedstrijden en andere dingen organiseren. Dit zowel op alleen de Golf Club Havelte als met andere golfclubs.
Jeugdwedstrijden en activiteiten

Als jeugdlid van  Golf Club Havelte kun je aan verschillende golfwedstrijden meedoen. Deze wedstrijden zijn zowel op  Golf Club Havelte zelf als in de regio. Hieronder hebben we een kalender, maar ook een beschrijving van een aantal wedstrijden.

 • NJGT: Dit is een toernooi vande gezamelijke golfclubs uit de Regio waaronder Golf Club Havelte. Op ieder van deze golfclubs speel je een wedstrijdje. (Afhankelijk van de handicap hoeveel holes). Deze wedstrijden speel je individueel tegen andere kinderen met hetzelfde niveau maar ook voor je club, want afhankelijk van de plaats dat je eindigt kun je punten winnen voor jouw Golfclub.
 • IJsselvecht tour: Dit is een toernooi samen met de Hattemse Golfclub en Golfclub Zwolle. Waarin je ook individueel speelt en punten kan winnen voor je club. Hierbij is ook afhankelijk van je handicap hoeveel holes je speelt omdat je in een categorie wordt ingedeeld waarin je speelt tegen andere kinderen met ongeveer hetzelfde niveau.
 • Jeugdcompetitie: Je komt dan in een team van 4 personen en speelt dan verdeelt over 5 zondagen tegen 4 andere teams. Individueel kan je punten voor jouw club halen om uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Hierin speel je dus 4 zondagen een wedstrijd tegen een ander team en de 5e zondag ben je gastheer en zorg je onder begeleiding ervoor dat de overige 4 teams goed hun wedstrijd kunnen spelen.
 • Jeugd open: Een jeugd open is een nationaal toernooi waar je je voor kan inschrijven. Je wordt dan ingedeeld in een categorie met kinderen van ongeveer hetzelfde niveau en speelt dan individueel.
Het lidmaatschap en de kosten voor de jeugdleden

Tot 19 jaar kost het lidmaatschap € 190  per jaar.

Op zondagmorgen om 10 uur beginnen onze les- en trainingsprogramma’s voor de jeugd. De kosten voor 12 groepslessen zijn € 130 p.p., als je lid bent van onze club, dan krijg je € 50 korting op het lesgeld.

Heb je nog vragen

Neem dan contact op met Golf Club Havelte 0521-34 22 00 of mail naar info@golfclubhavelte.nl