Maak kennis met jeugdgolf

Welkom bij de jeugd van Golf Club Havelte

Starten met jeugdgolf

Alle kinderen mogen voordat ze beginnen 2x gratis meedoen met de jeugdlessen. Wij bieden dit aan voor alle kinderen om te ontdekken of ze het leuk vinden om te golfen.

Wat heb ik nodig?

   • Makkelijk zittende kleding.
   • Alle golfmaterialen worden tijdens de jeugdlessen aangeboden door de golfclub

Hoe krijg ik mijn handicap?

   • Je handicap (wat vroeger GVB heette) kan je halen in twee simpele stappen.
   • STAP 1: Is het behalen van de baanpermissie. Deze krijg je van de golfprofessional wanneer je naar zijn mening goed genoeg bent voor de baan. Bij het behalen van baanpermissie zou je al de baan in mogen, zolang je met iemand anders loopt die ook een handicap heeft.
   • STAP 2: Om je handicap uiteindelijk te behalen moet je met iemand anders een scorekaart spelen. Wanneer je dan met handicap 54, 18 punten haalt over 9 holes of 36 punten over 18 holes verkrijg je je handicap. Hoe je punten gaat verkrijgen ga je allemaal leren van de Golfprofessional. (Tijdens het nieuwe programma zijn we ook van plan met de “baanpermissie jeugd” vaak 9 holes te lopen zodat ze sneller hun handicap kunnen verkrijgen.
Jeugdprogramma
 • De jeugdcommissie heeft een mooi programma per doelgroep. Zo hebben de starters een ander programma dan de gevorderde golfers. Wij zetten de programma’s zo in elkaar dat kinderen gemakkelijk kunnen doorstromen naar stapjes hoger. Hierdoor zit je zoveel mogelijk in groepen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en het zelfde niveau.
Jeugdcommisie

De jeugdcommissie bestaat uit de volgende leden:

 • Richard Hiemstra (voorzitter)
 • Debby Cormnelissen (lid)

Wat kun je verwachten van de jeugdcommissie?

 • … dat ze je helpen dat je veel plezier beleeft in golfen.
 • … dat je veel gaat leren. Op zowel regels, mooie ballen slaan als het maken van goede scores.
 • … dat zij genoeg activiteiten, wedstrijden en andere dingen organiseren. Dit zowel op alleen de Golf Club Havelte als met andere golfclubs.
Jeugdwedstrijden en activiteiten

Als jeugdlid van  Golf Club Havelte kun je aan verschillende golfwedstrijden meedoen. Deze wedstrijden zijn zowel op  Golf Club Havelte zelf als in de regio. Hieronder hebben we een kalender, maar ook een beschrijving van een aantal wedstrijden.

 • NNO: Dit is een toernooi van een paar clubs uit de Regio waaronder Golf Club Havelte. Op ieder van deze golfclubs speel je een wedstrijdje. (Afhankelijk van de handicap hoeveel holes). Deze wedstrijden speel je individueel tegen andere kinderen met hetzelfde niveau maar ook voor je club, want afhankelijk van de plaats dat je eindigt kun je punten winnen voor jouw Golfclub.
 • IJsselvecht tour: Dit is een toernooi samen met de Hattemse Golfclub en Golfclub Zwolle. Waarin je ook individueel speelt en punten kan winnen voor je club. Hierbij is ook afhankelijk van je handicap hoeveel holes je speelt omdat je in een categorie wordt ingedeeld waarin je speelt tegen andere kinderen met ongeveer hetzelfde niveau.
 • Jeugdcompetitie: Voor de jeugdcompetitie heb je minimaal handicap 36.0 nodig om mee te mogen doen. Je komt dan in een team van 4 personen en speelt dan verdeelt over 5 zondagen tegen 4 andere teams. Individueel kan je punten voor jouw club halen om uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Hierin speel je dus 4 zondagen een wedstrijd tegen een ander team en de 5e zondag ben je gastheer en zorg je onder begeleiding ervoor dat de overige 4 teams goed hun wedstrijd kunnen spelen.
 • Jeugd open: Een jeugd open is een nationaal toernooi waar je je voor kan inschrijven. Je wordt dan ingedeeld in een categorie met kinderen van ongeveer hetzelfde niveau en speelt dan individueel.
Het lidmaatschap en de kosten voor de jeugdleden

Tot 18 jaar kost het lidmaatschap € 175  per jaar.

Op zondagmorgen om 10 uur beginnen onze les- en trainingsprogramma’s voor de jeugd. De kosten voor 12 groepslessen zijn € 130 p.p., als je lid bent van onze club, dan krijg je € 50 korting op het lesgeld.

Heb je nog vragen

Je kunt altijd bij de receptie (0521-34 22 00) of bij een lid van de jeugdcommissie terecht.
De Jeugdcommissie wenst je véél golfplezier toe!
Namens de jeugdcommissie,
Richard Hiemstra
r.hiemstra@golfclubhavelte.nl


0521-342200