Het baanreglement van Golf Club Havelte:

• Bij het betreden van onze golfbaan dient u zich te houden aan de golfetiquette en aan de plaatselijke regels. Ook bevindt u zich op onze golfbaan op eigen risico.
  • Controleer altijd voordat u gaat spelen of de baan open is en of u andere bijzonderheden kan tegenkomen.
  • U heeft geen standing op hole 10. Dit betekent dat wanneer er mensen op hole 9 lopen die doorgaan naar hole 10, u niet kan en mag starten op hole 10.
  • Leg plaggen terug en trap deze goed aan.
  • Herstel pitchmarks op de greens en voorgreens.
  • Ga met uw buggy of trolley altijd zo ruim als mogelijk om de green en voorgreen heen.
  • Na het spelen uit de bunker, deze graag goed aanharken. Daarna de hark terughangen op de daarvoor bestemde standaard.
  • Speel ten alle tijde “ready golf” om traag spel door de baan te voorkomen.
  • Laat achteropkomende flights altijd voor, tenzij er een flight op dezelfde hole als u loopt.
  • Baanpersoneel heeft altijd voorrang in de baan. Wacht op hun teken om verder te spelen.
  • U dient uw label of greenfee bewijs zichtbaar aan uw tas te bevestigen.
  • Deponeer afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.
  • Driving range ballen zijn in de baan niet toegestaan.
  • Huisdieren zijn op de baan niet toegestaan.

Onze marshals kunnen – indien noodzakelijk – u op bovenstaande punten aanspreken.

Plaatselijke regels op Golf Club Havelte:

• Buiten de baan wordt aangegeven door witte palen/palen met witte kop.
  • Hole 10 is buiten de baan voor spelers van hole 1 en omgekeerd.
  • Elk gebied dat is aangegeven met een blauwe markering is een verboden speelzone. Deze moet worden behandeld als een abnormale terreinomstandigheid. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16. 1f.
  • Alle greppels, geulen en sleuven die niet  zijn gemarkeerd als hindernis moeten worden behandeld als een deel van het algemene gebied.
  • Alle afstandsmarkeringspalen en -schotels zijn vaste obstakels en mogen niet worden verwijderd/opgenomen. Deze mogen worden ontweken volgens Regel 16.1.
  • Bij het ontwijken van een verkeerde green (een andere green dan de green van de hole die wordt gespeeld), omvat de verkeerde green ook de voorgreen binnen twee clublengten van de rand van de green. Dit betekent dat bij het handelen volgens Regel 13.1f, bij het bepalen van het dichtstbijzijnde punt zonder enige belemmering zowel de green als het aangegeven deel van de voorgreen volledig ontweken moeten worden.
  • ls de bal van een speler niet is gevonden of als het bekend of praktisch zeker is dat deze buiten de baan is, dan mag de speler de plaatselijke regel voor slag en afstand toepassen met twee strafslagen in plaats van de ontwijkoptie van slag en afstand volgend Regel 18. Deze plaatselijke regel is niet van toepassing als een provisionele bal is gespeeld. Zie voorbeeld plaatselijke regel E5 voor de volledige details van deze plaatselijke regel (tekst beschikbaar in het clubhuis).
    Straf voor overtreding van een plaatselijke regel:

• Matchplay: verlies van de hole.
    • Strokeplay: 2 slagen.
  • Plaatselijke regel B-1 en E 8.2 Hindernis op holes 10, 11 en 16
    De hindernissen aan de rechter zijde van hole 10 en 16 en voor het pad tussen hole 11 en hole 2,  welke voorzien zijn van rode palen met een groene kop zijn maar aan één kant gemarkeerd en strekken zich uit tot het oneindige.
    Deze hindernissen gemarkeerd door rode palen met groene kop zijn een verboden speelzone. Als de bal binnen de hindernis in deze verboden speelzone ligt, mag de bal niet worden gespeeld zoals deze ligt en moet de belemmering door de verboden speelzone worden ontweken volgens Regel 17.1e.