Gasten

/Gasten
Gasten

Welkom bij Golfclub Havelte

De mooie 18-holes golfbaan met A-status van Golf Club Havelte ligt in Zuidwest Drenthe, tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte. In de directe omgeving ligt aan de westkant het Holtingerveld, waar de schapen grazen, en op loopafstand vindt u een paar schitterende hunebedden. Ten oosten ligt het Uffelter Binnenveld, en de noord- en oostzijde van onze baan worden omsloten door het Uffelterzand met zijn hoogteverschillen en het Finse meertje.

Ik wil komen spelen

Unieke ligging

Havelte heeft een unieke ligging met binnen fietsbereik een tweetal prachtige gebieden.

1. De “waterkant” in de kop van Overijssel. Hier vindt u Giethoorn met zijn karakteristieke uitstraling, het “Venetië van het Noorden”. Met een punter of fluisterboot kunt u door de kanalen en meren varen, een ervaring om nooit te vergeten. Of wat dacht u van een bezoek aan de intieme Zuiderzeestadjes Vollenhove en Blokzijl. Daarnaast is een bezoek aan het Nationaal park de Weerribben met zijn verende en bewegende (veengrond) looppaden een aanrader. Of maak een rondvaart door dit schitterende gebied.
  2. De “bos en heide” kant in Zuidwest Drenthe. Veel mensen uit het Westen en Zuiden komen in deze omgeving Drenthenieren.  Hier vindt u de kerkdorpen Dwingeloo (met zijn ruimtetelescoop), Ruinen, Diever (bekend om de Shakespeare spelen), Vledder en Willemsoord met het “Land van Weldadigheid”. Een uniek stukje Nederlandse historie.

Omliggende steden

Wilt u toch wat grotere steden bezoeken, dan zijn in de directe omgeving Meppel en Steenwijk te vinden. Beide steden met een rijke historie. Op wat grotere afstand (20 autominuten) liggen Assen en Zwolle (beide met 27 resp. 18 holes golfbaan). Assen met het Drents museum en Zwolle als Hanzestad heeft een schitterend oud centrum met leuke boetiekjes, een unieke boekhandel in de Broerenkerk en het museum De Fundatie.

Arrangementen

Wanneer u naast het golfen ook van de omgeving wenst te genieten is één dag zeker niet voldoende. Daarvoor hebben wij op onze site een 9-tal zeer aantrekkelijke arrangementen opgenomen om zo uw verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken. Van een eenvoudig chalet tot een zeer luxe verblijf in een Chateauhotel.
Ook culinair zit u in een top gebied met de Lindehof** in Giethoorn, Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl en De Librije*** in Zwolle.

“Member for a day”

Gasten zijn bij ons ‘members for a day’. Wanneer u van plan bent om bij ons te komen spelen, neem dan van tevoren even contact met ons op. (0521-342200) Voor een indicatie van de baanstatus en baanbezetting, raadpleeg de kalender.
Wij kennen geen starttijden; als u aangeeft wanneer u komt en wenst te spelen, kunnen wij u daarin zoveel mogelijk begeleiden. Voor of na uw ronde golf kunt u in ons restaurant Ons HUus of op het terras genieten van uw drankje, lunch of diner.

Wij willen u als gast – naast optimaal golfplezier – ook een onvergetelijke ‘beleving’ van de omgeving van Golf Club Havelte bieden.

Wilt u komen spelen?

Raadpleeg de kalender