/Jeugd

Welkom bij de jeugd van Golf Club Havelte

Starten met jeugdgolf

Alle kinderen mogen voordat ze beginnen 2x gratis meedoen met de jeugdlessen. Wij bieden dit aan voor alle kinderen om te ontdekken of ze het leuk vinden om te golfen.

Wat heb ik nodig?

• Makkelijk zittende kleding.
      • Alle golfmaterialen worden tijdens de jeugdlessen aangeboden door de golfclub

Hoe krijg ik mijn handicap?

• Je handicap (wat vroeger GVB heette) kan je halen in twee simpele stappen.
      • STAP 1: Is het behalen van de baanpermissie. Deze krijg je van de golfprofessional wanneer je naar zijn mening goed genoeg bent voor de baan. Bij het behalen van baanpermissie zou je al de baan in mogen, zolang je met iemand anders loopt die ook een handicap heeft.
      • STAP 2: Om je handicap uiteindelijk te behalen moet je met iemand anders een scorekaart spelen. Wanneer je dan met handicap 54, 18 punten haalt over 9 holes of 36 punten over 18 holes verkrijg je je handicap. Hoe je punten gaat verkrijgen ga je allemaal leren van de Golfprofessional. (Tijdens het nieuwe programma zijn we ook van plan met de “baanpermissie jeugd” vaak 9 holes te lopen zodat ze sneller hun handicap kunnen verkrijgen.

Jeugdprogramma

• De jeugdcommissie heeft een mooi programma per doelgroep. Zo hebben de starters een ander programma dan de gevorderde golfers. Wij zetten de programma’s zo in elkaar dat kinderen gemakkelijk kunnen doorstromen naar stapjes hoger. Hierdoor zit je zoveel mogelijk in groepen met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en het zelfde niveau.

Wat heb je nodig?

• een paar sportschoenen

• golfstokken zijn op de club aanwezig, deze mag je gratis gebruiken

• veel plezier om te kijken of golf wat voor jou is

DE JEUGDCOMMISSIE

• De jeugdcommissie bestaat uit de volgende leden:
      • Bastiaan Haasnoot (Voorzitter)
      • Vincent van Kallen. (Lid)
      • Merel Veldhuizen (Lid)
    • Wat kun je verwachten van de jeugdcommissie?
      • Je kan van de jeugdcommissie verwachten dat je veel plezier beleeft in golfen.
      • Je kan van de jeugdcommissie verwachten dat je veel gaat leren. Op zowel regels, mooie ballen slaan als het maken van goede scores.
      • Je kan van de jeugdcommissie verwachten dat wij genoeg activiteiten, wedstrijden en andere dingen organiseren. Dit zowel op alleen de Golf Club Havelte als met andere golfclubs.

Het lidmaatschap en de kosten voor de jeugdleden

Tot 18 jaar kost het lidmaatschap € 175 euro per jaar.

Op zondagmorgen om 10 uur beginnen onze les- en trainingsprogramma’s voor de jeugd, de kosten voor 12 groepslessen zijn € 130 per persoon, als je lid bent van onze club, dan krijg je € 50 korting op het lesgeld.

Heb je nog vragen?

Je kunt altijd bij de receptie (0521-34 22 00) of bij een lid van de jeugdcommissie terecht.

De Jeugdcommissie wenst je véél golfplezier toe!

Namens de jeugdcommissie,
Bastiaan Haasnoot