Baanbeoordeling

Baanbeoordeling

Baanbeoordeling Golf Club Havelte

Testflight

Op GOLF.NL vind je niet alleen baanbeoordelingen van een deskundig team (zie hieronder), we sturen ook Testflights naar de banen. De drie golfers in een Testflight kijken onder meer naar het clubhuis, de oefenfaciliteiten en natuurlijk naar de baan zelf. Ze geven punten en hier komt een eindcijfer uit. Bekijk hier de Testflight-video, lees de baanbeoordeling van GOLF.NL hieronder.

Par 72, 18 holes.

Kolonieweg 2
7971 RA Havelte

Banen in de buurt:
De Hildenberg 19 km, Martensplek 22 km, Heidemeer 27 km, Hooge Graven 30 km.

Baan

Het is plezierig spelen op de 18 holes van de architecten Hans Hertzberger en Donald Steel, een mix van een park- en bosbaan. De tweede negen is wel spannender en leuker dan de eerste negen vinden we, maar de hele baan is mooi. De rust en rough vallen het meest op. Licht glooiende fairways worden omgeven door fraaie stukken wuivende rough. Die rough is soms vergevingsgezind, soms niet. Daar tegenover staat dat er nauwelijks water is.

Kwaliteit

De club is 30 jaar oud, de oudste holes stammen uit 1990. In 1995 ging Havelte van negen naar 18 holes. We bezochten Havelte begin augustus en de baan lag er voorbeeldig bij met prachtige, eerlijke greens. Complimenten voor de greenkeepers van Vos Ruinerwold die Havelte nu enige jaren in beheer hebben. De baan is vrij droog en ook in natte perioden redelijk goed bespeelbaar.

Service

Havelte is een verenigingsbaan die altijd al gastvrij was, maar de club (en het restaurant Ons Hu us’ onder leiding van chef-kok Yun Che Hu) besteedt de laatste jaren nog meer aandacht aan vriendelijkheid en service. Gasten worden beschouwd als “leden voor een dag”. Greenfeespelers worden uitgenodigd hun mening te geven door een aantal vragen op het greenfeebewijs te beantwoorden. Niet-leden kunnen meedoen aan sommige clubwedstrijden.

Opvallend

Het gaat goed met de club. De greenfee-inkomsten zijn toegenomen, het ledental ook. Dat laatste is mede te danken aan 4-Sterrengolf, een samenwerking tussen Havelte, GC Zwolle (Overijssel), De Groene Ster (Friesland) en De Compagnie (Groningen). Leden van deze clubs mogen zonder beperkingen of meerprijs op elkaars courses spelen. Met 4-Sterrengolf onderscheidt Havelte zich van veel andere Drentse banen.

Oordeel: 8-

Het ontwerp is niet super spannend, met name de eerste negen. De greenside bunkers liggen wat ver van de green en pesten eerder de bogeyspeler dan de goede golfer. Maar door de rust, de gastvrijheid en het goede onderhoud is een 8- op zijn plaats. Havelte levert een Drentse vakantie-ervaring met in de directe omgeving schapen en hunebedden. Vlakbij de baan wemelt het van de aangename hotels. Kijk bij golfarrangementen op onze site.

Wat kost het?
Greenfee (2018): 9 holes 30 euro, 18 holes 52,50 euro

Andere prijzen (2018): koffie/thee € 2,20 , acht bitterballen € 5,00, uitsmijter €7,50.

Ballenkaart

Als u (nog) geen lid bent van Golfclub Havelte, maar wel gebruik wil maken van onze oefenfaciliteiten, kunt u bij de receptie een ballenkaart kopen. U betaalt voor een rode ballenkaart € 2,50 (voor twee mandjes met ballen) of een groene ballenkaart voor € 10,00 (voor 10 mandjes met ballen). Deze kaart geeft gedurende die dag toegang tot de driving range, de putting- en de pitchinggreen.

Twilight abonnement

Met dit abonnement heeft u speelrecht op werk- en zaterdagen na 16.00 uur (van 1 november tot 1 april vanaf 15.00 uur). Indien u op andere tijden wilt spelen geldt een greenfeetarief van € 30,00 (18 en 9 holes). Het abonnement gaat in per eerste van de maand en geldt voor één jaar. Kosten € 350,00 per jaar.

N.B.: Abonnementhouders zijn geen lid van de Vereniging Golf Club Havelte en hebben op z’n minst een handicapregistratie via een bij de NGF aangesloten club.

Meespelen niet leden met clubwedstrijden

Ter beslissing van de betreffende wedstrijdleiding mag een niet-lid, mits in het bezit van een handicap bewijs, meespelen in een clubwedstrijd.
In voorkomende gevallen dient de volledige greenfee (eventueel met NGF korting) vooraf te worden betaald. Meespelen tegen een verlaagd greenfee tarief, zoals speciale aanbiedingen is niet toegestaan.

Wifi

U kunt op het terras en in het clubhuis gratis gebruik maken van ons draadloze netwerk. De naam van het netwerk is ‘gasten golfclub havelte’.

Bijgewerkt op 11-12-2018 8.38 uur

• Winterafslagen