Surprise

Wie regelmatig het KLM OPEN bezoekt zal blij verrast zijn dat onze clubgenoot Sven Maurits dit jaar de cut heeft gehaald. Hij plaatste zich met -2 slagen voor het weekend samen met de overige fine fleur van het Nederlandse golf. Hij liet daarmee bijna honderd binnen- en buitenlandse golfprofessionals achter zich. Daarbij bijvoorbeeld ene Martin Kaymer om maar een gelouterd professional te noemen.

De oudere leden zien de kleine Sven nog altijd op de GC Havelte eindeloos oefenen met zijn vader. Toen is bij dat mannetje de kiem gelegd voor de ontwikkeling van zijn grote talent. Zijn klasse bleek in vele jeugdwedstrijden op nationaal niveau. Nog als amateur werd hij in 2009 Havelter clubkampioen met -9 met rondjes van 68, 69 en 70 slagen waarbij  een hole in one. Dan snap je ons spelletje helemaal.

Natuurlijk zette Sven de stap om professional worden. Op de club zien we hem daarna in de baan om te oefenen, want de wedstrijdcircuits van pro’s en amateurs zijn absoluut gescheiden werelden. Door te lichte sponsoring lukte het hem tot nu toe niet om echt internationaal door te breken.

Een paar weken geleden nam Sven lessen bij Cees Renders, een begenadigd coach, om zijn kunst en kunde op te frissen. Het werd meteen een wereld van verschil. Hij haalde direct de 3de plaats in de Twente Cup en scoorde ook sterk als 2de in het Nationaal Open in Hilversum.  Met deze prestaties kwam de invitatie van toernooidirecteur  Daan Slooter om mee te spelen voor de prijzen in de Nederlandse wedstrijd van de European Tour niet uit de lucht vallen. Geweldig stimulerend, al was het pas de maandag voor de start van het circus op donderdag!

Sven haalde het KLM Open vijf keer om mooie dingen te laten zien. Dit jaar lukte dat helemaal. Perfect liep het dit jaar op de 100ste uitvoering van Nederlands grootste wedstrijd door voor het eerst de cut te halen. Hij moest natuurlijk gelouterde pro’s als winnaar Garcia, Luiten en vijf andere Nederlandse klasbakken voor laten gaan in het weekend.

Als clubleden van Havelte en wijde omstreken kunnen we heel trots zijn op ons clublid Sven Maurits want zo’n golfkanjer hebben wij in ons midden. Hij is dus niet van een andere planeet.

Namens de club, Albert Wilke