Rough 2019

//Rough 2019

De één vindt het prachtig dat lange wuivende gras en de ander ziet het liefst een gladgeschoren baan. Zoveel mensen, zoveel meningen…

Het verschralingsproces, zoals dit is opgezet een jaar of 7 geleden, begint geleidelijk aan zijn vruchten af te werpen; echter de hoge taaie rough maar met name het dikkere groene gras daaronder blijft op bepaalde gedeelten nog steeds erg hinderlijk en komt vaak oneerlijk over. De  Greenkeepers proberen door selectief te klepelen en af te voeren de baan eerlijk te houden maar wel met handhaving van het fraaie landschappelijke karakter met de wuivende kleurvolle grassen en kruiden. En vanzelfsprekend met zo min mogelijk hinder voor het spel. Vandaar dat er vanaf Hole 18 terug wordt gewerkt en het dus wat langer duurt voor het laatste vervelende stukje rough op hole 1 weg wordt gehaald. Het blijft nog steeds moeilijk een evenwicht te vinden tussen een “eerlijke” baan en een fraaie uitstraling maar we zijn op de goede weg!

I.v.m. de aanhoudende droogte geldt per direct een rookverbod in de baan!!!

Namens de Baco en Greenkeepers

1 juli 2019|