Regelavond 19 december, aanvang 19.30 uur

//Regelavond 19 december, aanvang 19.30 uur

Op 1 januari a.s. is het zover: De veranderde golfregels gaan gelden! Geen reden om in paniek te raken, het aantal inhoudelijke veranderingen valt best mee. Op detailniveau verandert er iets meer. En dat is vooral belangrijk voor wedstrijd- en competitiespelers. Meest ingrijpend is dat de systematiek en de nummering van de regels volledig op de schop zijn gegaan. In een aantal gevallen is de uitleg die door een decision aan een regel werd gegeven nu opgenomen in die regel zelf.

De golfregels zijn vereenvoudigd met als belangrijk doel het sneller maken van het spel. De presentatie in het regelboek is moderner en toegankelijker (met veel illustraties). Toch zal het even wennen zijn.

De NGF heeft de 25 belangrijkste veranderingen op een rijtje gezet. Klik De 25 meest belangrijke wijzigingen om die te bekijken.

Op woensdag 19 december a.s. houdt de HRC vanaf 19:30 uur een regelavond in het clubhuis waar de belangrijkste veranderingen worden gepresenteerd en toegelicht. Begin volgend jaar volgt een tweede regelavond. Dan zal in meer detail wordt ingegaan op wat er veranderd is (en wat niet!). Deze tweede bijeenkomst is met name bedoeld voor golfers die wedstrijden spelen en/of aan de competitie meedoen. De sheets van de presentatie op 19 december a.s. zullen direct na die datum ook op de site van de club te vinden zijn.

De R&A en de NGF hebben voortreffelijke materiaal gemaakt (inclusief instructiefilmpjes) waarin de nieuwe regels worden toegelicht. Zelfstudie blijft de meest efficiënte manier om de nieuwe regels te leren kennen. Klik hier om de (korte) instructiefilmpjes over de 25 belangrijkste wijzigingen te bekijken.

De nieuwe regels zijn vastgelegd in de “R&A/USGA Rules of Golf (effective January 2019)”. Van deze regels is een “Player’s Edition” gemaakt. Deze laatste wordt op dit moment door de NGF vertaald en zal in januari beschikbaar komen en net zoals het oude spelregelboekje voor de leden gratis verkrijgbaar zijn op de club. De volledige “Rules of Golf” zullen niet vertaald worden. Deze “Rules of Golf” zijn onder meer verkrijgbaar bij golfboeken.nl.

Zowel de “Rules of Golf” als de “Player’s Edition” zijn opgenomen in de nieuwe app van de R&A “Rules of Golf 2019” die wij van harte aanbevelen. De app is te downloaden via de diverse appstores.

26 november 2018|

Bijgewerkt op 11-12-2018 8.38 uur