DRUK OP DE BAAN EN WIJZIGING RESERVERING GCH

18 November 2020

Iedereen die met enige regelmaat een ronde loopt heeft enkele weken geleden gemerkt dat de druk op de baan steeds groter werd. Daarnaast waren er vanuit het kabinet aangescherpte regels, waardoor we alleen 2-ballen mochten toelaten. De persconferentie van afgelopen dinsdag geeft weer enige verruiming. Wij passen ons daarop aan, maar blijven ook zoeken naar zodanige regels dat zo veel mogelijk leden een kans hebben om te spelen.

We hebben gemerkt dat de doorloopsnelheid met 2 ballen heel goed is. We zouden volgens de huidige regels van het kabinet weer 4-ballen toe kunnen staan. We kiezen daar niet voor, maar gaan er tussenin zitten. Namelijk maximaal een flight van 3 met een maximale gezamenlijke handicap van 108 en om de 8 minuten starten.

Om zoveel mogelijk leden te kunnen laten spelen beperken we het spelen van een 1-bal. Dit kan alleen buiten primetime of als er op de dag zelf nog ruimte is. In het laatste geval kan alleen geboekt worden via het secretariaat op de dag zelf.

Geconstateerd wordt dat er leden zijn die wel een flight boeken, maar die niet op komen dagen. De zogenaamde no-shows. Hier is al diverse keren over gecommuniceerd. We blijven daarom een beroep doen op alle leden om zorgvuldig met het boeken van starttijden om te gaan.

Het bestuur waardeert het erg dat de marshals hebben besloten nu ook in de wintertijd op de baan aanwezig te zijn. Zij zijn de gastheer/vrouw die helpen bij het soepel laten verlopen van het spel.

De regels worden als volgt:

Startijden om de 8 minuten. Dus letten op doorloopsnelheid en de bal oppakken als je niet meer kunt scoren

3 boekingen per 2 weken

18 holes spelen weer mogelijk, dus ook bij wedstrijden

Maximaal 3 spelers per flight en een maximum handicap van 108 .

Geen boeking van 1-bal gedurende primetime (10.00 – 14.00 uur) gedurende de gehele week, dus ook in het weekend.

Reserveren tussen 8.00 en 16.30 uur; dit is inmiddels ingeregeld.
Ruimere tijden om te boeken. Niet meer een halfuur na zonsopgang en twee uren voor zonsondergang. Dit betekent dan wel dat het niet altijd mogelijk is om alle 9 holes te lopen. De spelers moeten zich hiervan bewust zijn.

Gastspelers (greenfee-spelers, 4** of introducés) zijn weer welkom

Per uur wordt maximaal 1 flight met gastspelers toegelaten.

Gedragsnormen en waarden:

Geen no-show. Geef ook anderen een kans om te spelen door niet zo maar een boeking te doen. Annuleer tijdig als het echt niet lukt om te spelen.

Spreek elkaar aan op het niet op komen dagen.

– Geef met constructief gedrag ook anderen een kans om met enige regelmaat te spelen.

Respecteer de aanwijzingen van de marshals.

De wijzigingen gaan in per direct in.

Het bestuur behoudt zich het recht voor om in bepaalde gevallen afwijkingen toe te staan op de geldende regels.

Het bestuur houdt in de gaten hoe het gaat en komt indien nodig met wijzigingen waarover u dan uiteraard wordt geïnformeerd.

Pas goed op en blijf gezond!