Baan

/Baan
Baan

De golfbaan van Golfclub Havelte

In Zuidwest Drenthe nabij Meppel en Steenwijk, tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte,  grenzend aan het natuurgebied Het Uffelterzand, ligt de mooie 18-holes golfbaan met A-status van Golf Club Havelte, die in augustus 1986 werd opgericht. De baan is een ontwerp van golfbaanarchitect Hans Herzberger ism Donald Steel.

Ruim 700 leden en 18 holes

Ruim 700 leden en veel gastspelers maken gebruik van onze prachtige golfbaan. De eerste 9 holes zijn gesitueerd op een licht geaccidenteerd terrein dat een coulissenlandschappelijke uitstraling heeft, terwijl de tweede 9 holes een meer parkachtig karakter hebben. Enkele waterpartijen en oude bomen verhogen de moeilijkheidsgraad. Dichtbij het clubhuis vindt u tevens de drivingrange en de pitching- en puttinggreens.

Op 2 september 1994 vond de officiële opening van de 18 holes baan plaats en werd tegelijkertijd de A-status verleend. Vanuit het clubhuis en vanaf het terras heeft u een fraai uitzicht over een gedeelte van de baan.

De golfbaan

Bijgewerkt op 20-11-2018 12.31 uur